Zona Soporului – natură liberă, fără să ieși din Cluj

Dacă ocolești prin dreapta noul Complex Sportiv Gheorgheni și mergi înainte pe strada Soporului ajungi într-o zonă idilică. Faună și floră liberă trăind în armonie cu cei câțiva oameni care cultivă o parte din pământ.

Aria acestui ansamblu rustic scade încet, încet, lăsând loc marilor imobile sau micilor case rezidențiale, finalizate sau în plin șantier, care restrâng zona de „sălbăticie”, forțând păsările și celelalte viețuitoare să se adapteze.

Cel mai tare m-a impresionat familia de căprioare cu care mă întâlneam la aproape fiecare vizită în zonă. I-am urmărit și iarna și vara, nu de puține ori cu prețul înnoroirii mele până-n gât 🙂 …

Zona este sălbatică și incredibilă, oferind mereu surprize unui vizitator – cu atât mai mult dacă e și fotograf…

Și fiecare anotimp are farmecul său…

         

Pe lângă coțofene, vrăbii, ciori, pitulice și șorecari, o altă specie spectaculoasă cu care mă întâlnesc mereu sunt fazanii:

Una peste alta, deși în regresie teritorială, zona este încă idilică și spectaculoasă. Și se află în Cluj! Pe o stradă din Cluj. Adică nu treceți de nicio plăcuță care să vă anunțe că ați fi părăsit municipiul. 🙂 Vă recomand cu drag o vizită în zonă. Cu bicicleta, de exemplu, de la Complexul Sportiv Gheorgheni până unde zic eu faceți maxim 10 minute.

2 comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.