Mini-triatlon cu Maxi-oameni la Tarnița

Minitriatlonul este de fapt un fel de triatlon de plăcere, fără altă miză, decât cea personală. Și eventual lebenița de după… 🙂

Înoți 1500 de metri, pedalezi 15 km și alergi 6 km. (La triatlonul oficial, distanțele sunt: tot 1500 m înot, dar 30 km bicicletă și 9 sau 10 km alergare.)

Apoi te bucuri de soare, apă, peisaj, mâncare și companie, până ți se face dor de casă.

Secretul e să faci asta împreună cu oameni faini.

În 15 Iulie (2017), cursanții lui Nicolae Horațiu Pop, de la Clubul de Înot Aqua Cluj, cu experiență în minitriatloane, au mai făcut o astfel de ieșire, la care am avut privilegiul să particip și eu (prin mijlocirea prietenei, profesoarei și iubitoarei de sport Carmen Bonaci).

Despre Nicu trebuie să mai spun că e prodecan la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB și e doctor în fiziologia efortului fizic. Așa că… ne-am făcut că suntem atenți la sfaturile lui, dar de fapt așteptam mai degrabă să ne spună bancuri (unde se pricepe la fel de bine). 😀 😀 Contactați-l cu încredere dacă vreți să învățați să înotați sau să vă perfecționați stilul de înot (credeți-mă pe cuvânt că în realitate foarte puțini dintre noi știm să înotăm așa cum trebuie…). De organizarea online s-a ocupat Lorena Daian (specialistă în diferite terapii naturale, gen masaj Thai sau terapie Bowen – dacă aveți nevoie, nu ezitați să o contactați 😛 ). Cu Sprinter-ul a transportat bicicletele Blanka, lebenița a tăiat-o cu briceagul Sebi, de pază la biciclete a stat Bogdan și așa mai departe…. Fiecare a făcut ce a putut, pe lângă faptul că a parcurs cele 3 probe.

Am fost 8 oameni care am făcut toate probele, dar în total am fost mai mulți și ne-am simțit tare bine. Vremea a fost perfectă (nici ploaie, nici foarte mult soare), temperatura apei ideală, peisajul sublim – așa cum îl cunoașteți cei care frecventați Tarnița.

Diferența față de un concurs oficial e că nu există nici presiunea timpului, nici stresul aglomerației, nici graba în zonele de tranziție și practic nu există nici nevoia nici impulsul de a scoate un timp cât mai bun, de a-l depăși pe cel din față. Cu toate astea, fiecare dă tot, pentru el însuși / ea însăși. Doar că o face cu fairplay, cu pauză de regrupare între probe, cu zâmbetul pe buze. 🙂

Îmi place mult o vorbă ce circulă pe net: „Nu sunt în competiție cu nimeni. Îmi doresc ca toți să reușim.” Cam ăsta e spiritul Mini-Triatlonului de la Tarnița al Aqua Cluj și îmi ridic pălăria în fața lui.

În concluzie, să ieșim cât mai des în natură și să facem sport! Cu un pic de organizare și implicare se pot face lucruri absolut minunate care rămân atât niște amintiri frumoase pentru mințile noastre, cât și niște plusuri de sănătate pentru organismele noastre. 🙂

PS: NU trebuie să avem timp, trebuie să ne facem timp! 😉

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.