La răscruce de cărți

Aceasta este pagina oficială a evenimentului „La răscruce de cărți”, organizat lunar, în Cluj-Napoca, cu scopul de a aduce aproape – față-n față – iubitorii de cărți și de a ne lăsa inspirați unii de alții în domeniul lecturilor.

Aici vei găsi atât informații despre ediția care urmează, cât și detalii despre edițiile anterioare.

Discuții despre concept poți vedea în înregistrarea de la Radio Cluj sau în emisiunea Linii de dialog, de la TVR Cluj.

Ediția a 7-a va avea loc la o dată și un loc ce urmează a fi stabilite. Revino aici sau urmărește pagina de Facebook pentru detalii.

DUPĂ ce va fi stabilită data, te vei putea înscrie:

ESENȚIAL: Scrie-mi dacă vii! Nu contează cine dă „going” sau „interested”, mă bazez exclusiv pe cei care îmi scriu în privat că vin! 😉 Și cu asta verific că ai citit descrierea și că vrei să participi activ… 😃

Să inspirăm și ne lăsăm inspirați de oameni care adoră să citească!

→ Dar NU pe sistemul „cluburilor de lectură” de tipul „citim toți aceeași carte și apoi ne întâlnim și discutăm despre ea”!
→ Și NICI pe sistemul „slient reading” unde citește fiecare în liniște ce vrea fără nicio interacțiune!

Ci venim fiecare cu „input”-ul / recomandarea proprie și la sfârșit facem o listă cu ceea ce am considerat fiecare că merită cu-adevărat citit. Din lista aceea, își poate alege ulterior fiecare ceea ce l-a atras mai mult. Dacă vrea. 🙂

În prima fază, ai o jumătate de minut să te prezinți foarte pe scurt: cum te cheamă, cu ce te ocupi, cum ai aflat de eveniment, ai mai participat sau nu la el.

În a doua fază, ai 1,5 minute (90 de secunde) să ne spui ce citești, cum citești, ce fel de cărți preferi, pe ce suport (carte tipărită, kindle, ecran etc.), cât de constant citești, în ce perioade ale zilei sau ale vieții :), în ce poziții obișnuiești să stai când citești, citești mai multe cărți în paralel sau nu și chiar dacă ai autori preferați, stiluri preferate – ficțiune, nonficțiune etc. Îți alegi despre ce vrei să ne vorbești.
Notă: Nu e obligatoriu să „umpli” cele 90 de secunde. Ele sunt doar o limită maximă.

În a treia fază, ai 2 minute să ne inspiri! Adică să ne recomanzi o carte sau un autor sau o colecție, cu argumente că merită să o/îl citim.
Notă: Nu e obligatoriu, dar a fost drăguț când participanții au avut la ei, fizic, cartea pe care o recomandau.

Dacă există întrebări, la oricare fază, primești maximum 2 minute extra ca să răspunzi.
Notă: Întrebările pot avea legătură cu recomandarea pe care ai făcut-o sau cu obiceiurile/preferințele tale privind cititul. Nu pot avea legătură cu aspecte privind viața ta personală (decât dacă tu vrei/insiști)!

Pentru ca evenimentul să nu dureze mai mult de 2-3 ore, există o limită de 30 de participanți.
Repet: ești participant/ă DOAR dacă mi-ai trimis în scris, în chat, pe mail sau la telefon, intenția ta de a participa.

Când limita de 30 a fost atinsă, vei fi inclus/ă pe o listă de așteptare. Te voi anunța în privat despre regulile acestei liste.

Așadar, e bine să ai la tine și niște bani în caz că vrei să comanzi ceva.

Mai jos găsești poze și detalii despre edițiile anterioare:

01.02.2024, emisiunea „Sens unic”, realizată și moderată de Alina Vigoniuc
17.03.2024, emisiunea „Linii de dialog”, realizată de Mihaiela Ilea și moderată de Alina Vigoniuc