„Cu corul prin Bucovina” – Proiect Foto

Pasiune, simplitate, diversitate. 
Recunoștință, iubire, bucurie.
Divin, natural, uman.

În aceste chei am trăit și am simțit realitățile care au generat prezentul proiect foto.

Fotografiile surprind ipostaze cu membrii Ansamblului Coral „Voci Transilvane” din Cluj-Napoca, în timpul unui turneu prin Moldova și Bucovina, desfășurat la începutul lunii iulie 2017. Am avut bucuria și privilegiul să fiu invitat de dirijorul Adrian Corojan și primit cu căldură de coriști în această aventură concertistică. (Le mulțumesc tuturor din suflet pe această cale. 😉 )

„Voci Transilvane” e singurul cor care interpretează „Tatăl nostru” în limba aramaică, pe o melodie veche din Levant, armonizată de maestrul Adrian Corojan. Așadar în această primă fotografie corul e surprins aducând în mănăstirile din Moldova o istorie și o limbă veche, dispărută de peste 2000 de ani. Și o face cu multă pasiune și entuziasm…

Dar membrii corului știu că viața în simplitatea și frumusețea ei depinde destul de puțin de viziunea lor subiectivă asupra rostului ei. Indiferent ce preocupări avem, indiferent unde ne poate duce conștiința noastră, suntem ființe vii. Și asta ne leagă. Și asta ne face să iubim.

Cadru din curtea Mănăstirii Vorona unde membrii corului au primit o noapte de cazare prin amabilitatea Maicii Starețe.

Și în al treilea rând, e important – și e bine – că suntem diferiți. Atât unii față de alții, dar și fiecare în parte în manifestările sale. Unitatea în diversitate și bucuria asemănării pot face jocul vieții unul vesel și plin de neprevăzut.

Cadru din Botoșani, între concerte.

Am avut ocazia în acest proiect să fotografiez oameni frumoși, cu suflete mari, cu bune și cu rele, dar legați de o pasiune nestăvilită, uimitoare, pentru arta corală. Și sunt recunoscător pentru asta.

Drum, căutare, regăsire.

2 comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.