Fotografia adaptată unui scop concret

De multe ori, ai nevoie de o fotografie profesională pentru un pliant, pentru o broșură, pentru promovare pe social media, pentru afișe etc. Evident că este necesar să ai drepturi pentru acea fotografie.

În general, cel mai ieftin este să cauți și să cumperi o fotografie potrivită de pe site-urile dedicate, gen Shutterstock.

Dar uneori nu găsești exact ce ai nevoie. De exemplu, pentru un proiect realizat în colaborare cu FSEGA, aveam nevoie de o fotografie în care să apară studenți europeni alături de studenți chinezi. Și atunci, decât să improvizez sau să folosesc ceva ne-autentic și poate ne-verosimil, am preferat să fac o ședință foto cu studenții disponibili în zona și în momentul respectiv.

Sau poate îți dorești, ca mine, o fotografie autentică, realizată exact în mediul și exact cu subiectul despre care trebuie să relateze fotografia respectivă.

Pentru un renumit restaurant clujean am făcut această fotografie autentică, reală, unui ospătar care servea o cafea la o masă într-o situație absolut rutinieră, fără nicio regie. Și totuși – sau tocmai de aceea – a ieșit perfect. 🙂

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.