Cum fac eu site-uri de prezentare?

În primul rând cumpăr un domeniu „.ro” de la ROTLD (dacă nu există deja un domeniu).De exemplu: vladcarbune.ro, drepturicolective.ro, ceramicartb.ro. Acesta costa aproximativ 250 de lei. Conform unor hotărâri legislative recente, o dată la 5 ani va trebui achitată din nou această taxă (sub forma unei „taxe de mentenanță”)

Exemplul 1: https://ceramicartb.ro/

Odată ce am domeniul, am nevoie de un server pe care pun conținutul site-ului pe care îl creez (adică am nevoie de „hosting” – găzduire). Există numeroase firme care oferă spațiu pe serverele lor. Fiindcă vorbim în principiu de un site de prezentare simplu care nu va ocupa foarte mult spațiu, putem găsi ușor pe piață hosting la prețul de aproximativ 100 de lei pe an.

Având domeniul .ro și acces la un server de hosting, trebuie să le legăm între ele. Astfel când cineva de oriunde de pe glob scrie vladcarbune.ro, ROTLD îl trimite la serverul meu și îi arată conținutul site-ului meu.

 

Exemplul 2: https://drepturicolective.ro/

Pentru a face designul efectiv al site-ului și a încărca respectivul conținut – adică texte, imagini etc. – eu folosesc teme predefinite de la WordPress. Unele teme sunt gratuite, altele costă în general în medie între 20 și 90 de dolari. O dată ce am tema, instalez Worpress-ul și tema pe server și încep să adaug conținut: articole, meniuri, imagini etc.

Deci practic, un site simplu, pe un domeniu .ro, cu o temă gratuită costă doar 350 de lei plus munca omului care face toată treaba de mai sus.

Exemplul 3: econ.ubbcluj.ro/accountingandorganizations/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.