Campionatul Național de Duatlon

Campionatul Național de Duatlon („duatlon” însemnând alergare-bicicletă-alergare) din 2017 a avut loc la Cluj-Napoca, în 14 Mai, de o parte și alta a Someșului, fiind organizat de Federația Română de Triatlon și de Clubul Orca din Cluj-Napoca.

Pe partea dreaptă a Someșului au fost probele de alergare (de 5 km, respectiv 2,5 km) și pe partea stângă proba de bicicletă (de 20 km).

A fost o premieră pentru mine să particip la un Duatlon, deci am fost entuziasmat și încântat de faptul că l-am terminat cu bine, chiar dacă nu cu un timp grozav…

Au existat câteva minusuri destul de importante la partea de organizare, cel mai mare fiind acela că Poliția a redat circulației publice traseul de biciclete înainte ca toți concurenții să termine acea probă. Sunt aproape sigur că nu a fost din vina Poliției și sunt sută la sută sigur că nu a fost nici din vina voluntarilor și sportivilor care au asigurat funcționarea evenimentului. Dar o vină și o greșeală a existat, asta e cert. Sau o sincopă sau o aroganță în comunicare… Sper sincer să nu mai existe pe viitor pentru că e păcat de munca „celor de jos” și de interesul și pasiunea sportivilor implicați.

Dincolo de asta, a fost o experiență intensă și interesantă. Cel mai dificil moment mi s-a părut cel în care a trebuit să reîncep să alerg după proba de bicicletă. La final însă am fost fericit și m-am simțit împlinit.

Mulțumesc mult celor care mi-au dat apă pe traseu! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.