„Activism” pe bicicletă

Am participat în acest an la câteva acțiuni de conștientizare a nevoii omului de a duce o viață sănătoasă pentru el și prietenoasă cu mediul din jurul său.

Cred că pe viitor putem fi mult mai mulți la astfel de evenimente și astfel să obligăm autoritățile să ia mai multe măsuri pentru facilitarea deplasării în siguranță cu bicicleta, dar și pentru a educa oamenii în spiritul unei relații sănătoase cu natura.

Îți prezint trei astfel de evenimente la care am participat direct, cu speranța că mă voi întâlni și cu tine – cea/cel care citești aceste rânduri – la următoarele:

Tură de explorare pe două roți a văii Mărătorii, Apahida

În 26 martie 2022, în zona industrială din Apahida, județul Cluj, a avut loc o Tură de explorare pe două roți a văii Mărătorii, în cadrul campaniei „Someșul Culoar Verde Albastru”, organizată de Asociația MiniMASS (Someș Delivery), Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Asociația Clujul Sustenabil.

Cel mai neașteptat lucru pe care l-am aflat din tura aceasta a fost ce simplu și minunat e să pedalezi pe lângă Someș (poți parcurge distanța de la fosta fabrică Clujana până lângă Apahida mergând doar pe lângă râu!).

Marșul tăcerii – Ride of Silence, Cluj-Napoca, 2022

Simultan cu marșurile similare organizate în sute de orașe din lume în memoria bicicliștilor care au fost accidentați mortal de autovehicule, a avut loc și la Cluj-Napoca „Marșul tăcerii” (ediție specială a Marșului Bicicliștilor).

Pistele de biciclete de calitate, educația șoferilor și bicicliștilor, codul rutier – toate pot contribui la reducerea acestor triste statistici pe viitor.

Marșul a fost organizat de Clubul de Cicloturism „Napoca” (CCN), cu sprijinul Poliției Rutiere, în data de 18 mai 2022, pe ruta Piața Unirii – Bd. Eroilor – Calea Dorobanților – str. Petofi Sandor – bd. 21 Decembrie 1989 – p-ta Unirii – str. Regele Ferdinand – str. G.Baritiu – Parcul Central S. Bărnuțiu – str. G. Coșbuc – str. I.Hossu – str. E. Isac – str. Memorandumului – p-ta Unirii.

Eventul: https://www.facebook.com/events/70729…

Organizator: https://ccncluj.blogspot.com/

Cu bicicleta la Electric Castle, 2022

În 14 iulie 2022, a avut loc a doua ediție EC la care am testat traseul de bicicletă metropolitan adiacent Someșului și am mers la festival într-un mod sustenabil!

Organizatori: Someș Delivery și Clujul Sustenabil

”Alternativa de mers cu bicicleta face parte din campania Someșul Culoar Verde – Albastru prin care am reușit să determinăm autoritățile să semneze un contract la nivel metropolitan pentru realizarea unei piste de biciclete între Gilău și Apahida. Noi suntem convinși că această pistă adiacentă râului Someș trebuie să continue cel puțin până la Bonțida!”

Mai multe detalii privind turul ghidat cu bicicleta, motivația, facilitățile și traseul aici: https://www.facebook.com/events/10707…

Video&montaj: https://carbunedesign.com/

Organizator: https://somesdelivery.ro/ https://www.facebook.com/SomesDelivery

Să ne vedem cu bine la evenimentele următoare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.