Trio Mandili – din Georgia în România (FOTO/VIDEO)

„Trio Mandili” sunt trei fete din Georgia care cântă. Eu le-am remarcat pe Facebook/YouTube întâmplător acum mai mulți ani. Ce m-a impresionat a fost formidabila autenticitate! Se înregistrau în „selfie-mode” cântând pe ulițele unor sate sau locuri din Georgia, cântând piese despre care am înțeles că sunt tradiționale georgiene (dar care mereu îmi aminteau cumva de satele de la noi).

Dincolo de carisma lor și de muzicalitatea foarte atrăgătoare, ce m-a ținut pe mine „fan” fidel era backgroundul video-urilor lor: în spate vedeam lucruri reale, ba un măgar, ba un sătean care își făcea treaba, ba un peisaj rural superb, ba un monument local. Iar fetele erau creative: ba făceau prăjituri, ba dansau, ba își schimbau ținuta, totul era autentic și sincer. Și natural. Și firesc. Și armonios.

Așa că am continuat să le urmăresc pe net.

Concerte în România

La un moment dat, am aflat că vin în concert la București. Instant, mi-am luat bilet 🙂

După aceea, s-au hotărât să facă concerte și în alte orașe din România. Binențeles că atunci când au întrebat pe Facebook unde să mai vină, am zis și eu clar „CLUJ!”. Și au venit și la Cluj.

Pe scurt, am fost la concertele lor atât în București, în Quantic, în 16 august 2023, cât și în Cluj-Napoca, în Flying Circus, a doua zi, în 17 august 2023.

Trio Mandili în Club Quantic, București
Trio Mandili în Flying Circus, Cluj-Napoca

Ce pot spune după ce le-am văzut în concert LIVE în București și Cluj-Napoca, în două zile consecutive:

  • Fetele sunt minunate. Sunt frumoase și au exact aceeași prezență LIVE pe care o simți în videourile inițiale.
  • E clar că cineva (poate chiar ele, dar clar cineva și-a asumat rolul) le-a învățat – foarte bine – cum să facă show, cum să facă marketing. Nu ai cum să faci concerte prin Europa, fără să înțelegi și să îți asumi latura de showbiz, de entertainment.
  • În mod evident, un procent mai mare de 50% din publicul lor au fost bărbați. Atât în București cât și în Cluj, bărbații au fost – în mare parte – decenți în reacții. (Deși uneori limba georgiană poate rezona cu lucruri nu tocmai ortodoxe din limba română 🙂 )
Înregistrat de mine, la Cluj

Recomand!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.