Traversarea Tarniței, cu Sports Culture

Tarnița e un lac de acumulare – lung de 6 km și jumătate – aproape de Cluj-Napoca. E pitoresc și e o plăcere să înoți în el, în special în perioada verii.

Există și unele concursuri ce se organizează pe el (fie doar de înot, fie de triatlon – care include binențeles înot).

Ceea ce facem noi, Asociația „Sports Culture”, este să scoatem afară miza competiției din plăcerea înotului în ape deschise. Așa a apărut, la inițiativa excelentă a lui Atti, ideea unei „traversări prietenești” a Tarniței. Fără o miză anume, fără podium, dar cu încurajarea fiecărui participant înspre a-și depăși limitele și a realiza ceva semnificativ în plan personal. Ceea ce, credem noi, este pe termen lung, mai important decât orice competiție.

Acum, în 7 august 2021, a avut loc a 4-a ediție. Am avut „probe” de 1500m, 3000m, 4500m și 6500m. Am avut voluntari inimoși, mâncare-batoane-lebeniță-and-stuff, caiace cu alți voluntari pentru ghidare, transport către și dinspre lac. Am avut salvamari, am avut ambulanță just-in-case, am avut și sponsori (dar credeți-mă, n-au acoperit toate costurile – nu e asta o problemă, ne bucurăm oricum că au existat!).

Dar cel mai important aspect e că am avut vreo 80 de înotători pasionați, oameni frumoși, veniți din Cluj sau de foarte departe, care ne-au demonstrat și și-au demonstrat că înotul în ape deschise – chiar dacă necesită curaj – e o bucurie!

Rolul meu, de data asta, a fost de fotograf. Am încercat și să tai câteva lebenițe, dar la ce feedback am primit de la Bianca, am hotărât că mai bine îmi văd de fotografiat. :))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.