Experiența de „pacer”

🎈 În 4 iunie 2023, am trăit prima mea experiență de „pacer”, la crosul de 10 km din cadrul Sports Festival, din Cluj-Napoca. 🎈

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu conceptul, pe scurt, „pacer” e un alergător-voluntar care aleargă cu o viteză constantă (deci cu un „pace” constant) pe parcursul unei curse, constituind astfel un reper pentru concurenți.

În cazul de față, pe baloanele noastre scria „10 km 1:00”. În traducere: dacă alergi deodată cu noi, vei termina cursa în exact o oră.

Și de aici, pornește strategia fiecăruia: fie ne depășeai ca să fii sigur/ă că „scoți” sub o oră, fie alergai în spate, cu ochii pe baloane ca să alergi constant.

„Task”-ul e mai greu decât pare pentru că trebuie fie să ai un ceas foarte bun, cu un GPS cu maximă acuratețe, fie trebuie să „simți” „pace”-ul – cum simte un toboșar ritmul piesei – și să ai niște repere clare pe secțiuni ale cursei.

Foto: Sports Festival

Eu am avut noroc cu Mirela care avea două ceasuri pe mână și cu Daniel, care deși nu a fost „pacer” oficial ne-a ajutat enorm cu evaluarea vitezei și timpului și a fost, în fapt, mai „pacer” decât mine 😁. Eu mă laud doar cu faptul că miercurea la Alergatori incepatori Cluj, noi alergăm frecvent cu „pace” de 6 min/km și cam „simt” acest „pace”, această viteză. Și bineînțeles cu faptul că am „cărat” baloanele alea grele. 😂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.